Julkaisut

Suomussalmi on mukana SuomiAreenassa – Rajakunnat esittäytyvät Porin Kansalaistorilla 

Julkaistu 24.6.2024 Muokattu 24.6.2024
Hymyilevä, kirjavaan paitaan pukeutunut henkilö kasvot kameran suuntaan keskustelee selin kameraan olevan lippalakkisen henkilön kanssa, säätila näyttää kuumalta, aurinko paistaa, taustalla näkyy ihmisiä ja ylimpänä sinistä katoskangasta.

Perinteinen SuomiAreena-keskustelutapahtuma järjestetään Porissa juhannuksen jälkeisellä viikolla ja tällä kertaa Suomussalmen kunta on myös mukana tapahtumassa. Suomussalmi osallistuu muiden Rajakuntahankkeen kuntien kanssa Kansalaistorin ohjelmaan. Rajakuntien yhteisellä esittelypisteellä kävijät pääsevät virtuaalivierailulle paikanpäälle kuntiin.  

 “SuomiAreenassa tavoitteena on kertoa kävijöille meidän elinvoimastamme ja rajaseudun elinvoimaisuuden merkityksestä koko Suomelle ja Euroopalle”, sanoo kunnanjohtaja Erno Heikkinen.   

Suomussalmen virtuaaliesittelyn lisäksi Kansalaistorilla on jaossa mm. kunnan uusi muuttajaesite. Kunnanjohtaja Erno Heikkinen on tavattavissa Kansalaistorin infopisteellä heti tiistaina 25.6.2024. 

Rajakuntahankkeessa on mukana kaikkiaan 12 kuntaa, yhtenäinen kuntaketju ulottuu tällä hetkellä jo Savukoskelta Ruokolahdelle. Kainuun liiton ja kuntien yhdessä rahoittaman rajakuntahankkeen tavoitteena on lisätä rajaseudun näkyvyyttä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa ja luoda kunnille samalla luontevaa, verkostomaista yhteistyötä.  

SuomiAreena järjestetään Porissa 25.–28. kesäkuuta, Kansalaistorin pääsymaksuton tapahtuma on avoinna tiistaista torstaihin klo 10–17 ja perjantaina 28.6. klo 10–15. Tapahtumasisältöjä välitetään laajasti MTV:n kanavilla, lisätietoa tapahtumasta osoitteesta suomiareena.fi  

 

Kuvituskuvana arkistokuva kunnanjohtaja Erno Heikkisestä keskustelemassa Suomussalmen Köhäkkätori-tapahtumassa heinäkuussa 2022.

Share page: