Kirjasto
Kulttuuri, vapaa-aika ja nuoret

Kirjasto

Suomussalmen kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Pääkirjaston ja kirjastoauton kokoelmista löydät monipuolisen valikoiman lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia, harrastusvälineitä ja useita digitaalisia aineistoja. Tarjoamme tiloja erilaisiin tapahtumiin ja näyttelyihin sekä järjestämme neuvontaa ja opastuksia.

Aukioloajat

Tapahtumat

Ajankohtaista

 • 27.6.2024 Haemme vakinaiseen työsuhteeseen kirjastovirkailijaa 

  Oletko innostunut kirjastopalvelujen monipuolisista tehtävistä? Etsimme vakituista kirjastovirkailijaa 1.10.2024 alkaen osaavaan ja mukavaan joukkoomme Suomussalmen kunnankirjastoon. 

 • Mäntymetsää ja soratietä esittävä maalaus.
  3.5.2024 Toukokuussa kulttuuribussi on kiertueella mukanaan Leena Juntusen mosaiikkitöitä

  Kuvataideopettaja Leena Juntunen ja hänen pienoisnäyttelynsä "Intohimona luovuus" on kulttuuribussin mukana toukokuussa. Kulttuuribussi-hankkeessa taidetta ja kulttuuria viedään kirjastoautolla Suomussalmen sydänkylille.

 • 4.4.2024 Suomussalmi vuodenvaihteessa mukaan valtakunnalliseen E-kirjastoon

  Suomussalmi liittyy Kansalliskirjaston ylläpitämään ja huhtikuun lopussa avautuvaan valtakunnalliseen E-kirjastoon vuoden 2025 alusta lähtien. Suomussalmi on mukana Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin kirjastojen yhteisessä Pohjoisen eKirjastossa, jonka palvelut ovat osin päällekkäisiä E-kirjaston tarjoamien palvelujen kanssa, ja siksi sopimusteknisistä syistä Kansalliskirjaston palveluun liittyminen kannattaa vasta vuoden 2025 alusta. Asukkaita tiedotetaan tarkemmin lähempänä uuden palvelun käyttöönottoa!

Näytä lisää