Hakeminen lukioon

Suomussalmen lukioon haetaan yhteishaussa, osoitteessa Opintopolku Peruskoulun opinto-ohjaajat neuvovat hakemuksen täyttämisessä.

Suomussalmen lukioon ei ole keskiarvorajaa. Jos olet epävarma vaihtoehdosta ammatillisen ja lukiokoulutuksen välillä, tärkeintä on, että olet valinnut Suomussalmen lukion hakulomakkeellesi yhdeksi vaihtoehdoksi.

Lukion ainevalintakortti

Jokaisen lukioomme hakeneen tulee täyttää ainevalintakortti. Peruskoulussa olevat oppilaat palauttavat lukion ainevalintakortin opinto-ohjaajalleen, joka toimittaa kortit Suomussalmen lukion kansliaan. Muut hakijat palauttavat ainevalintakortin Suomussalmen lukion kansliaan, osoite: Ruukinkatu 3, 89600 Suomussalmi.

Ainevalintakortti ja sen täyttöohjeet sekä lukiokurssien jaottelu eri vuosille löytyvät alla olevista liitteistä.

Tietokone ja oppimateriaalihankinnat

Suomussalmen kunta hankkii tietokoneet ja oppimateriaalit oppivelvollisille opiskelijoillemme.

Päätöksen julkistaminen

Jos tulet valituksi lukioomme, saat siitä tiedon sähköpostiisi ja koulultamme kirjeitse.

Lukiopaikan vastaanottaminen

Jokaisen hyväksytyn tulee vahvistaa lukiopaikan vastaanottaminen Opintopolussa.

Lisähaku

Jos olet laittanut lukiomme hakulomakkeella toiseksi tai sitä alemmaksi hakukohteeksesi, niin ensimmäiseen hakukohteeseen päästessäsi et voi enää tulla valituksi meille. Voit kuitenkin tulla vielä valituksi yhteishaun jälkeen järjestettävässä mahdollisessa lisähaussa. Tähän ehtona on, että lukiopaikkoja on vielä jäljellä. Lisähakulomake täytetään Opintopolussa.

Jatkuva haku

Jos haluat hakeutua lukioomme opiskelemaan yhteishaun ulkopuolella, niin voit soittaa lukiomme rehtorille puh. 044 571 0264 ja tiedustella vapaita paikkoja. Saat häneltä ohjeet hakeutumiseen ja lukio-opintojesi aloittamiseen.

Lukio-opinnot aikuisille

Aikuiset (yli 18-vuotiaat) voivat opiskella Suomussalmen lukiossa päiväopetuksessa tavoitteenaan koko lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Opinnot suoritetaan aikuisille annettavan opetuksen tuntijaon mukaisesti (opintojen vähimmäislaajuus 88 opintopistettä). Tutkintoon tähtäävä opetus on maksutonta.

Opiskelijan tulee huomioida, että hän ei voi saada Kelan opintotukea opinnoilleen suorittaessaan aikuislukion oppimäärää päiväopetuksena. Jos opiskelija päättää suorittaa lukio-opinnot päiväopetuksena nuorten tuntijaon mukaan (vähintään 150 opintopistettä), on hän oikeutettu Kelan opintotukeen.

Suomussalmen lukiossa voit suorittaa myös yksittäisiä lukioaineita ja niiden erillisiä opintojaksoja esimerkiksi ammatilliseen tutkintoon sisällyttäen tai muutoin lisätäkseen yleissivistystä esimerkiksi kieliä opiskellen. Näistä peritään erilliset kurssimaksut. Lisätiedot opinto-ohjaajalta, puh. 044-777 3045.