Meri-Pohjolan opistopiirin etäkursseja

Suomussalmelaisillakin kansalaisopiston toimintaan osallistuvilla on mahdollisuus parantaa digitaitojaan maksuttomilla etäkoulutuksilla! Kianta-Opisto on mukana kansalaisopistojen muodostamassa yhteistyöverkostossa Meri-Pohjolan opistopiirissä, jonka JODY-hankkeen tuottamat koulutukset ovat maksuttomia ja jotka toteutetaan Teamsin kautta etäkoulutuksina. Ilmoittautumiset suoraan Meri-Pohjolan opistopiiriin kurssin kohdalla olevan linkin kautta.

Tarkempaa tietoa koulutuksista ja Jatkuva oppiminen digitalisoituvassa yhteiskunnassa JODY -hankkeesta löytyy Meri-Pohjolan opistopiirin sivuilla (https://meripohjolanopistopiiri.fi/hanke/jody-jatkuva-oppiminen-digitalisoituvassa-yhteiskunnassa/) ja opistopiirin projektikoordinaattoreilta.

Tulevia kursseja:

Excel 19.8.-16.9.2024
Kurssi toteutetaan Teams yhteydellä etäkoulutuksena. Kurssilla käydään läpi solujen sisällön kopiointi ja siirto, perusfunktioiden SUMMA, MINIMI, MAKSIMI ja KESKIARVO lisääminen. Harjoitellaan ehdollisen muotoilun käyttöä, lisäksi opetetaan erilaisten kaavioiden luomista ja muokkausta sekä tietojen lajittelua ja suodatus. Kurssi soveltuu jonkin verran tietokonetta käyttäneille.
Ilmoittautuminen 5.8. klo 12.00 mennessä: https://uusi.opistopalvelut.fi/oulu/fi/course/25836/

Tekoälytyökalut käyttöön 22.8.-17.9.2024
Kurssi toteutetaan etäkoulutuksena. Tämä koulutus tutustuttaa sinut tekoälyyn ja antaa sinulle työkaluja sen hyödyntämiseen. Tässä koulutuksessa perehdymme syvemmin generatiiviseen tekoälyyn ja sen hyödyntämiseen oman työn suunnittelussa, ideoinnissa ja tehostamisessa. Tutustumme tekoälyn mahdollisuuksiin, teemme erilaisia käytännön harjoituksia (hyödyntäen esim. Microsoft Copilotia) ja kurkistamme vähän myös tulevaan.
Ilmoittautuminen 12.8. klo 12.00 mennessä: https://uusi.opistopalvelut.fi/oulu/fi/course/25997/

Digitaitoja yhdistysten ja järjestöjen vapaaehtoisille 20.8.–5.9.2024
Kurssi toteutetaan Teams-yhteydellä ja siinä opetellaan perustaitoja Canvan, Google Formsin, Wordpressin ja kalenterin käytöstä.
Ilmoittautuminen 16.8. klo 15.00 mennessä: https://uusi.opistopalvelut.fi/oulu/fi/course/25663/

Digitaalisia perustaitoja haltuun 5.9.–3.10.2024
Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Oulussa Pohjankartanon koululla. Kurssi on suunnattu henkilöille, jotka haluavat oppia peruskäyttötaitoja Canvaan, Exceliin, Wordiin ja Teamsiin. Ei vaadita aiempaa kokemusta näiden ohjelmien käytöstä.
Ilmoittautuminen 2.9. klo 12.00 mennessä: https://uusi.opistopalvelut.fi/oulu/fi/course/25697/

Цифрова сміливість у повсякденному житті-Digital courage in everyday life 6.–27.9.2024
Welcome to practice your digital skills the way you are! Kurssi on tarkoitettu ukrainankielisille. Opetellaan digiperustaitoja ja saadaan digirohkeutta.
Read more: https://uusi.opistopalvelut.fi/oulu/fi/course/25664/