Maaseutupalvelut

Maaseutupalvelut

Puolangan kunta hallinnoi Hyrynsalmen, Paltamon, Puolangan, Ristijärven ja Suomussalmen yhteistä maaseutuhallinnon yksikköä. Se vastaa lakisääteisten maaseutuelinkeinoviranomaistehtävien hoidosta kuten maataloustukien ja petovahinkokorvausten hallinnoinnista.

Yhteystiedot:

Maaseutupäällikkö
Kaija Korhonen
puh. 044 7104 409
sähköposti: kaija.a.korhonen(at)puolanka.fi

Maaseutusihteeri
Lassi Keränen
puh. 0400 185 258
sähköposti: lassi.keranen(at)puolanka.fi

Maaseutupalveluiden postiosoite:
Suomussalmen kunta/maaseutupalvelut
PL 40
89601 Suomussalmi

Jos haluat asioida Vaara-Kainuun maaseutuhallinnon toimistoissa, kannattaa tapaaminen sopia soittamalla tai sähköpostilla.

Hakemukset, lomakkeet ja niiden liitteet tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen: maataloustoimisto(at)puolanka.fi

 

Lomituspalvelut

Suomussalmen kunnan lomituspalvelut ovat siirtyneet vuoden 2023 alusta Muhoksen kunnan hoidettavaksi. Aiemmin Suomussalmen lomituspalveluita hallinnoi Ristijärven kunta. Muutoksen taustalla on Muhoksen, Posion, Ristijärven, Sallan, Siikalatvan, Sodankylän, Sotkamon ja Ylitornion paikallisyksiköiden yhdistyminen. Uusi yksikkö on Muhoksen kunnan hallinnoima Pohjois-Suomen lomituspalvelut.

Lomituspalveluiden asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9-15. Yhteystiedot ovat 2.1.2023 alkaen:
puhelin 08 558 70400 ja sähköposti lomitus(at)muhos.fi

Sijaisapuhakemuksien liitteet tulee lähettää turvasähköpostin kautta osoitteeseen https://turva-muhos.jict.fi/ ja vastaanottajaksi valitaan lomitus(at)muhos.fi.

 

Lomitusavustus

Suomussalmen kunta tukee maatalousyrittäjien ns. 120 tunnin maksullista lomitusta maksamalla enintään 50 % yrittäjältä perittävästä tuntimaksusta. Vuoden 2023 alusta maatalousyrittäjä hakee tuen itse kunnalta. Tukea haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemus, josta käy ilmi hakijan yhteystiedot, y-tunnus ja pankkitili, jolle avustus maksetaan sekä kopio alkuperäisestä lomituslaskusta tulee toimittaa kunnan kirjaamoon. Kunnan kirjaamon sähköpostiosoite on kunta(at)suomussalmi.fi. Hakemukseen tulee laittaa viitteeksi lomitusavustus ja Anu Komulainen. 

Vuonna 2024 lomitusavustukset maksetaan tiloille neljännesvuosittain (huhtikuussa, heinäkuussa, lokakuussa ja joulukuussa). Tilojen toivotaan siis kokoavan hakemukseen lomituslaskuja usealta kuukaudelta, mutta kuitenkin niin, että avustettava summa on kerrallaan vähintään 250 euroa (yrittäjän maksama osuus 500 euroa).

Mela-asiamies

Anita Kivijärvi, ajanvaraus puh. 020 630 0676