Suomussalmen Taitotehdas -hanke tuo ammatillisen koulutuksen takaisin Suomussalmelle  

Suomussalmen Taitotehdas tarjoaa nuorille, työttömille ja alaa vaihtaville mahdollisuuden hankkia joustavalla tavalla työelämän tarpeisiin vastaavaa osaamista, joka puolestaan edistää työnantajia saamaan osaavaa työvoimaa. 

Tällä hetkellä pitkät välimatkat Suomussalmelta lähimpiin ammattiopistojen toimipaikkoihin aiheuttavat haasteita ammatillisen tutkintojen suorittamiseen. Taitotehdas-hankkeen avulla voidaan tarjota nykyistä kattavammat opiskelumahdollisuudet Suomussalmella ja lähiympäristössä asuville. 

Opiskelijat saavat ohjausta ja tukea opintoihinsa paikallisesti Suomussalmella, ja he kerryttävät ammattitaitoaan käytännönläheisillä työssäoppimisjaksoilla joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Taitotehdas-hankkeen opiskelijat ovat Kainuun ammattiopiston (KAO) opiskelijoita. Haku KAO:n opiskelijaksi tapahtuu yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Suomussalmen Taitotehtaan opiskelijaksi voi siirtyä jo Kainuun ammattiopistossa oleva opiskelija. 

Kainuun ammattiopisto järjestää opiskelijoille ammatillisen opetuksen, laatii opiskelijoiden kanssa yksilölliset opintopolut opiskeluiden ajaksi ja toteuttaa omalta osaltaan työelämäyhteistyötä. Suomussalmen kunta vastaa hankkeen koordinoinnista, tilojen järjestämisestä ja työelämäyhteistyöstä omalta osaltaan. 

Tavoitteena on, että hankkeen päätyttyä Suomussalmen Taitotehdas -toiminta jää pysyväksi toimintamalliksi.   

Hanke kestää kolme vuotta (1.5.2024 - 30.4.2027) ja hankkeen rahoittajana toimii Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Suomussalmen kunnassa hankkeesta vastaa elinvoimapalvelut. 

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Mervi Manninen, p. 040 688 4542, mervi.manninen(a)suomussalmi.fi. 

Yhteisöllinen oppimisympäristö avataan elokuussa osoitteessa Keskuskatu 24-26. 

Ajankohtaista

  • Tiedote 24.4.2024: Suomussalmen Taitotehdas tuo ammatillisen koulutuksen takaisin

    Suomussalmella lanseerataan uusi ammatillisen koulutuksen toimintamalli yhteistyössä Suomussalmen kunnan, Kainuun ammattiopiston (KAO) ja paikallisten yritysten kanssa.

    Lue tiedote täältä
  • Uutinen 4.7.2024: Taitotehdas valmistautuu ensimmäisiin opiskelijoihin

    Toukokuussa käynnistyneen Suomussalmen Taitotehdas -hankkeen projektipäällikkö Mervi Manninen ei juuri lomaile, koska ensimmäisiä opiskelijoita odotetaan jo elokuussa, ja sitä ennen on mm. valmisteltava yhteisöllisen oppimisen tilat.

    Lue uutinen täältä