Muuttajalle

Laajojen selkosten ja kirkkaiden vesistöjen Suomussalmella luonnonrauha yhdistyy sujuvaan arkeen. Ämmänsaaren kompaktista kyläkeskuksesta löydät kattavat palvelut muutaman minuutin kävelymatkan säteellä. Suomussalmella voit rakentaa oman pirttisi kauniille rantapaikalle, josta pääset tarpeen tullen hetkessä työpaikalle, kouluun, päiväkotiin, terveyskeskukseen, kauppaan, kylpylään, elokuvateatteriin, ladulle ja niin edespäin. 

Tutustu uuteen esitteeseemme klikkaamalla kuvaa!

 

Rakenna haaveesi Suomussalmelle -esite

Lomakohteessa ympäri vuoden 

Suomussalmella asuminen mahdollistaa monen luontoihmisen unelman, eli luontokohteessa viipyilyn ympäri vuoden. Laajasta retkeilyreitistöstä löytyy tarjontaa niin vaeltajille, maastopyöräilijöille, melojille kuin vaikkapa suppaajille. Lumisten talvien pitäjässä olosuhteet ovat takuukunnossa hiihtäjille, lumikenkäilijöille ja kelkkailijoille. Ämmänsaaren laadukkaat liikuntapaikat mahdollistavat monipuolisen harrastamisen uinnista frisbeegolfiin ja Kianta-Opiston tarjonnasta löytyy vaihtoehtoja kulttuurin ja käden taitojen harjoittajille. 

Suomussalmella selkosten keskellä on totuttu yhteisölliseen elämänmenoon ja yhteen hiileen puhaltamiseen. Yhdistystoiminta on pitäjässämme aktiivista ja yhteisöllistä tekemistä riittää moneen makuun teatteriharrastuksesta kyläyhdistystoimintaan. 

Suomussalmi tarjoaa hulppeat puitteet metsästäjä-keräilijöille. Valtion mailta löytyy pienriista-alueita päälle 300 000 hehtaarin verran. Suomussalmi kuuluu vapaan metsästysoikeuden kuntiin, joten kunnan vakinaiset asukkaat voivat metsästää valtion mailla ilman erillistä metsästyslupaa. Vapaata metsästysoikeutta arvostetaan ja metsällä liikutaan luontoa kunnioittaen. 

Suomussalmen 3511 veden joukosta löytyy kirjava valikoima kohteita kalastukseen ja vesillä liikkumiseen. Laajaa järven selkää pääsee mittailemaan Kianta- ja Vuokkijärvien laineilla. Tutkittavaa ja tutustuttavaa riittää pitkäksi aikaa myös jokia, puroja ja kirkkaita suppalampia kierrellen.  

 

Töihin Suomussalmelle 

Suomussalmella on tarjolla kattava valikoima useiden alojen työpaikkoja. Valmistava teollisuus on Suomussalmella monipuolista ja työpaikkoja löytyy esimerkiksi elektroniikka-, rakennuselementti-, luonnonmarja-, kaivannais-, metalli-, leipomo- ja makeistuotannon aloilta. Matkailu-, ravintola-, palvelu-, kuljetus-, rakennus- ja sote-aloille haetaan myös säännöllisesti uusia työntekijöitä. 

Lähelle luontoa kaipaavalle etätyöntekijälle tai -yrittäjälle Suomussalmi on ihanteellinen asettumispaikka. Täällä toimistotyöhön voit tuoda uuden vaihteen ja työskennellä omalla laiturilla auringonnousua ihaillen, tai puikahtaa talviaikaan päivän päätteeksi lumivarmoille hiihtoladuille. Tarvittaessa käyttöön voi varata myös kunnan etätyötilan. 

Yrittäjyys on myös erinomainen tapa työllistää itsensä ja usein valmiin yritystoiminnan jatkaminen omistajanvaihdoksen kautta on toimiva tapa yrittäjäpolun aloittamiseen. Kysäise meiltä lisää, niin voimme vinkata uutta omistajaa etsivistä Suomussalmen yrityksistä. 

Lapsiperheen Suomussalmi 

Lapsiperheiden näkökulmasta Suomussalmen seesteisestä tunnelmasta ja kattavasta palvelutarjonnasta rakentuvat miellyttävät elämisen puitteet. Uusi koulu, sujuvasti toimiva päivähoito, pienet opetusryhmät, pikkulapsiperheiden maksuton hoitoapu sekä laaja valikoima maksutonta tai edullista kerhotoimintaa ja liikuntaharrastuksia takaavat lasten ja vanhempien viihtymisen paikkakunnalla. Kerhoja Suomussalmella järjestävät kunnan lisäksi 4H-yhdistys, seurakunta sekä paikalliset urheiluseurat Suomussalmen Rasti ja Suomussalmen Palloseura. Mielenkiintoista puuhaa moneen makuun löytyy pienimmistä taaperoista isompiin koululaisiin, oli kiinnostuksen kohteena sitten sushi tai sähly.  

 

Rakenna haaveesi Suomussalmelle 

Suomussalmella voit toteuttaa haaveesi oman pirtin rakentamisesta kauniille rantapaikalle. Paikkoja kodin tai mökin rakentamiseen löytyy kaava-alueelta palveluiden ääreltä aina erämaajärven rannalle hiljaisuutta kuuntelemaan.  

Laajan Kiantajärven poukamat Ahonrannassa ja Vaamanniemessä tarjoavat oivallisia rakennuspaikkoja pyörämatkan päässä 2022 valmistuneesta Ruukinkankaan uudesta yhtenäiskoulusta ja Ämmänsaaren palveluista. Kaunisniemen osayleiskaavan muutoksen myötä myös Merkkivirran tontit Vuokinjoen särkkämaisemissa ovat tulossa 2024 aikana omakotirakentamisen piiriin.  

Kunnan ja Laatumaan tonttitarjonnan lisäksi tontteja löytyy hyvin myös yksityisiltä kiinteistönvälityssivuilta, kuten Etuovesta, Oikotiestä ja Torista. Ruuhka-Suomen hinnoitteluun tottuneelle Suomussalmen tonttien hintataso voi näyttäytyä jopa hämmentävän kohtuullisena. 

Laajojen selkosten ja kirkkaiden vesistöjen Suomussalmella luonnonrauha yhdistyy sujuvaan arkeen. Ämmänsaaren kompaktista kyläkeskuksesta löydät kattavat palvelut muutaman minuutin kävelymatkan säteellä. Suomussalmella voit rakentaa oman pirttisi kauniille rantapaikalle, josta pääset tarpeen tullen hetkessä työpaikalle, kouluun, päiväkotiin, terveyskeskukseen, kauppaan, kylpylään, elokuvateatteriin, ladulle ja niin edespäin. 

 

Muita hyödyllisiä linkkejä muuttajalle