Kylien kehittämisrahasto

Kylien kehittämisrahasto

Suomussalmen kunta tukee kyliä vuotuisen toiminta-avustuksen lisäksi kylien kehittämisrahaston avulla. Kunnanjohtaja voi myöntää tukea rahastosta käytettävissä olevien varojen puitteissa. Kunnalta saatavan rahoituksen tulee olla käyttötarkoituksen toteuttamisen kannalta tarpeellista ja tarkoituksenmukaista. Kehittämisrahastosta haetut varat tulee käyttää vain siihen tarkoitukseen, johon ne on myönnetty.

Tärkein kriteeri rahan myöntämiselle on se, että rahoituksen kohteen tulee olla vapaasti kaikkien kyläläisten käytettävissä. On tärkeää huomioida, ettei rahaston varoja hyväksytä hankkeiden omarahoitusosuudeksi. Esimerkkejä kehittämisrahaston kohteista voisi olla tanssilavan rakentaminen, urheilukentän uudistaminen ja kylätalon remontoiminen. Rahoituksen hakemiseen on olemassa valmis lomake. Rahoituksen käytöstä tulee antaa kunnan elinvoimapalveluille selvitys.

Kylien kehittämisrahaston hakulomake ja säännöt löytyvät alla olevan linkin takaa. Avaa pdf, tallenna tiedosto, tulosta ja täytä käsin. Toimita sen jälkeen hakemus liitteineen kunnan hallintopalveluihin. Muista allekirjoittaa hakulomake!