Vauvauinti
Kulttuuri, vapaa-aika ja nuoret

Vauvauinti

Huom! Vauvauinti on kesätauolla.

Vauvauinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva, aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä vedessä koulutetun ohjaajan ammattitaitoisessa ohjauksessa. Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä. Suomussalmen kunnan liikuntapalvelut järjestää vauvauintia Kiannon Kuohut Virkistyskylpylässä.

Vauvauinnin ajankohta on tiistaisin klo 15.00–15.30. Osallistumismaksu on 7,70 €/krt (vauva + 1–2 huoltajaa). Maksu suoritetaan lippukassalle. Tuokion alussa ohjaaja pitää yhteisen vesileikin ja opastaa ajankohtaisissa asioissa, joten altaalle tulisi saapua täsmällisesti. Lippukassalla on myynnissä vauvauinnin päiväkirjoja 6 €/ kpl sekä uimavaippoja 1 €/kpl. Pienen koon uima-asuja löytyy myös vuokrattavaksi hintaan 3,50 €.

Milloin vauvauinnin voi aloittaa?

Vauvauinnin voi aloittaa lapsen täytettyä kolme kuukautta. Silloin lapsen valveillaoloaika on tarpeeksi pitkä ja hän jaksaa liikkua enemmän. Lapsen tulee painaa vähintään 5 kg, jotta hän pysyy lämpimänä vähintään 32 asteisessa vedessä. Yläikärajaa vauvauinnin aloittamiselle ei ole. 

Ensimmäisen vauvauintivuoden aikana pieni lapsi oppii nauttimaan vesileikeistä ja ehkä myös vedenalaisesta maailmasta. Allasympäristössä lapsella on myös mahdollisuus harjaannuttaa kaikkia kehittymässä olevia taitojaan ja parhaimmillaan vauvauinti tukee pienen polskuttelijan kokonaisvaltaista kehitystä.

Lataa vauvauinti-info TÄSTÄ.

Tervetuloa vauvauintiin!