Julkaisut

Osallistavan budjetoinnin äänestys

Julkaistu 6.6.2024 Muokattu 6.6.2024

Suomussalmen talousarvoissa vuodelle 2024 on varattu 10 000 euroa kuntalaisilta tulleiden ehdotusten toteuttamiseksi. Tällä kertaa äänestää saa neljästä valmiista vaihtoehdosta, ja samalla kertaa voi ehdottaa vuonna 2025 toteutettavaa asiaa.

Keltaisella pohjalla vaalea puolipallo ja siinä kysymysmerkki. Keltaisen osa päällä teksti: Osallistava budjetointi äänestä ehdotuksista viimeistään 16.6.

Suomussalmen talousarvoissa vuodelle 2024 on varattu 10 000 euroa kuntalaisilta tulleiden ehdotusten toteuttamiseksi. Tällä kertaa suomussalmelaiset saavat äänestää neljästä valmiista vaihtoehdosta. Vaihtoehdot on poimittu viime vuoden osallistavan budjetoinnin ehdotuksista, joita saatiinkin lähes 100!

Samalla kertaa voi ehdottaa vuonna 2025 toteutettavaa asiaa.

Tänä vuonna toteutettavaksi esitettävät vaihtoehdot:

  1. Maksuttomia kotiseuturetkiä.
  2. Syksyllä koko perheen kulttuuritapahtuma / esitys / näytös.
  3. Uusia pyörätelineitä niille kunnan kiinteistöille, joissa asioidaan.
  4. Uusia siirrettäviä katsomopenkkejä torilla ja Jätkänpuistossa käytettäväksi.

Äänestäminen toteutetaan verkkokyselynä. Paperisen lomakkeen voi täyttää kirjastolla.

Äänestyslomake avautuu torstaina 6.6. ja viimeinen äänestyspäivä on sunnuntai 16.6.

Linkki äänestyslomakkeelle.

Linkki avautuu uuteen välilehteen. Lomake löytyy myös osoitteesta: https://link.webropol.com/s/osbu-2024

Viime vuonna kunnan talousarvioon oli ensimmäistä kertaa varattu summa osallistavaan budjetointiin. Keväällä kuntalaisilta pyydettiin ehdotuksia, joista Suomussalmen valtuutetut valitsivat toukokuun lopulla järjestettyyn finaaliäänestykseen päässeet ehdotukset. Vuoden 2023 yleisöäänestyksen viiden tuhannen euron potti käytettiin leikkipuistojen kohentamiseen.

Sekä vanhus- ja vammaisneuvoston että nuorisovaltuuston osallistavan budjetoinnin summat olivat 2 500 euroa kummallekin. Vanhus- ja vammaisneuvosto päätti käyttää summan muusikkovierailuihin laitoksissa, Nuorisovaltuustolla puolestaan oli runsaasti ehdotuksia summalle.    

Tänä vuonna nuorisovaltuuston ja vanhus- ja vammaisneuvoston käytettävissä on sama summa kuin edelliskerralla, 2 500 euroa kummallakin.

Share page: