Saavutettavuus

Tervetuloa lukemaan Suomussalmen kunnan verkkosivuston saavutettavuusselostetta. Suomussalmen kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.


Päivitämme selosteen loppuvuoden 2023 aikana (viimeistään vuoden 2024 alussa).

Asiaa koskeviin tiedusteluihin vastaa hallintojohtaja Anniina Niemelä (p. 040 688 4499)


Tämä saavutettavuusseloste koskee www.suomussalmi.fi verkkosivustoa sekä sen alidomaneja visitsuomussalmi.fi sekä suomussalmenergia.fi.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Suomussalmen kunnan verkkosivusto on julkaistu 13.12.2018 ja sitä on päivitetty 02.09.2020. Tämä seloste on laadittu 11.09.2020 ja se perustuu kunnan oman viestinnän sekä ulkopuolisen asiantuntijaorganisaation yhdessä tekemään arvioon. Päivitämme selostetta säännöllisin väliajoin ja aina merkittävien uudistusten yhteydessä.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse yhdessä saavutettavuusasiantuntijan kanssa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Palvelumme täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Hallittava: Otsikointi ei edistä asiointia.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Sivuilla, kuten https://www.suomussalmi.fi/fi/service/etsiva-nuorisotyo/ esiintyy otsikointia, joka hankaloittaa palvelussa asiointia. Eli samaa otsikkoa on käytetty samalla sivulla useamman kerran ja tekstin ymmärrettävyys kärsii. Otsikoinnit tulevat palvelutietovarantoon syötettyistä tiedoista, ja niitä korjataan vuoden 2021 aikana.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

2.4.6 Otsikot ja nimilaput

Kohtuuton rasite

Sivustollamme esiintyvä Opettajan perehdyttämisopas on pdf-tiedostomuodossa joka ei ole täysin saavutettava. Nämä tiedot voit saada ottamalla yhteyttä meihin saavutettavuuspalautteen kautta. Tiedot tullaan saattamaan saavutettavaksi vuoden 2021 aikana.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
    toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.

Sivustollamme esitetään Kianta-opiston oppaita, jotka eivät ole saavutettavia. Ne esiintyvät esimerkiksi tällä sivulla: https://www.suomussalmi.fi/fi/kasvatus-ja-koulutus/kiantaopisto/. Kianta-opiston materiaalit saattaa saavutettavaksi opisto itse.

Lisäksi sivustolla esiintyy upotuksia Instagram-syötteistä, jotka ovat kolmansien osapuolin tuottamia, ja joiden saavutettavuudesta Suomussalmen kunta ei vastaa.

Sivustolla käytetään myös Googlen reCaptcha lisäosaa, joka ei ole saavutettava.

Sivustomme ylänavigaatiossa on osiota, kuten esimerkiksi Päätökset-valikko, jotka johtavat suoraan muihin palveluihin joiden saavutettavuus ei ole Suomussalmen kunnan toteutettavissa.

Palautteen antaminen

Haluamme tehdä sivustostamme mahdollisimman saavutettavan. Otamme siksi mielellämme vastaan palautetta sivustomme saavutettavuudesta tai havaintoja saavutettavuuspuutteista. Niitä voit antaa meille tällä verkkolomakkeella.

Linkki verkkolomakkeeseen: https://www.suomussalmi.fi/fi/palaute/

Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Suomussalmen kunta on sitoutunut digitaalisten palveluidensa saavutettavuuden parantamiseen. Koulutamme verkkosivuston päivittäjiä huomioimaan viimeisimmät saavutettavuusvaatimukset. Lisäksi työstämme sivustollamme esiintyviä tiedostoja saavutettavaan muotoon vuoden 2021 aikana. Pyrimme myös huomioimaan selkokielisyyden sivustomme teksteissä.