• English
  • Deutch
  • русский
information
suomen kartta

AKTIIVILOMAILIJAN SUOMUSSALMI

Suomussalmi tarjoaa lomailijoille monenlaista tekemistä ja kokemista ympäri vuoden. Patikointi-, kalastus- ja melontamahdollisuuksia on eri puolilla kuntaa. Luonnon katseluun ja kuvaamiseen tarjoutuu mahdollisuus useassa itärajan läheisyydessä olevassa yrityksessä karhun ollessa pääkuvauskohde, mutta nähdä voi myös pienempiä villieläimiä sekä maa- ja merikotkia. Loppukesän ja syksyn pääharrastukset ovat marjastus ja metsästys. Talvisin on hyvät puitteet maastohiihtoon, moottorikelkkailuun ja pilkkiongintaan.

Monipuolisin aktiivilomakohde on Hossan uusi kansallispuisto - Suomi100 -kansallispuisto vuonna 2017. Alueen pinta-ala on n. 9000 ha, josta vesiä on n. 2000 ha, joten tilaa riittää eri harrastuksille. Hossa valittiin valtakunnalliseksi retkikohteeksi vuonna 2011 juuri vesiretkeilymahdollisuuksien vuoksi.

Kalevalapuiston ja Hossa-Martinselkosen -ulkoilukartat sekä internetistä löytyvä Kainuun ulkoilukartta helpottavat luontoretkien suunnittelua ja luonnossa liikkumista.

Ulkoaktiviteettien lisäksi tai vastapainoksi voi mennä nauttimaan virkistyskylpylä Kiannon Kuohujen palveluista ympäri vuoden, jos esimerkiksi huono sää ei houkuta luontoon.