• English
  • Deutch
  • русский
information
suomen kartta

Kansallispuistoksi Hossan hengessä

”Kansallispuistoksi Hossan hengessä” –hankkeen tavoitteena on kehittää Hossan matkailualueen brändiä, ja matkailualueen tuotteita ensi vuonna perustettavan kansallispuiston hengessä. Hossan kansallispuisto on Suomen 100-vuotisjuhlapuisto ja Suomen 40. kansallispuisto. Hankkeen tavoitteiden pohjana on vuonna 2015 tehty Hossan MasterPlan, jossa on koottuna Hossan matkailualueen kehitystavoitteita.

Kainuun liiton rahoittamassa hankkeessa keskitytään neljään kehittämisalueeseen: 1) brändäys ja yhteistyö, 2) laatu ja osaaminen, 3) tuotteistus ja 4) markkinointi ja myynnin tuki. Tavoitteena on nostaa Hossan matkailualueen näkyvyyttä, kehittää alueelle uusia matkailutuotteita ja houkutella alueelle uusia yrittäjiä. Hankkeessa pidetään mm. työpajoja, luodaan uudet www.hossa.fi –sivut ja verkostoidutaan oman ja lähialueiden matkailuyritysten ja yrittäjäyhdistysten kanssa.

Hanke toteutetaan Kainuun liiton myöntämällä EAKR-rahoituksella (70%), Suomussalmen kunnan omarahoitusosuudella (22,2%) ja yksityisellä rahoituksella (7,8%). Hankkeen kokonaisbudjetti on 294 016 €, ja se toteutetaan ajalla 1.4.2016 – 31.3.2018.

Hankkeen yhteystiedot:

Projektipäällikkö

Venla Karkola

venla.karkola@suomussalmi.fi

044-7773177